5 Tips als de ziekte van lyme jouw leven beheerst


Moe bij een tekenbeet; is het de ziekte van lyme? 
Ben jij zo moe dat het lijkt op burn out? De tekenen van Lyme kunnen vaag zijn. Je checkt je bloed bij de dokter: je vitamine B12 is goed, je schildklier is goed, je eet goed, je slaapt normaal, maar wat kan het dan zijn? Misschien herinner je vaag, door het doorvragen van de arts, dat het een tekenbeet kan zijn geweest?

 

 

 

5 tips: beheerst lyme jouw leven? Tekenbijt

 

5 Tips: moe van Lyme!

Stap-1. De juiste analyse en diagnose: vaststellen wat de oorzaak is van jouw symptomen en klachten.

Stap-2. Therapie: strategische behandeling van virussen, bacteriën en parasieten.

Stap-3. Een gezondheidscoach die je op persoonlijke manier begeleid en ondersteund.

Stap-4. Preventie: hoe voorkom je terugval of nieuwe infecties.

Stap-5. Welke persoonlijke thema ’s liggen er ten grondslag liggen aan jouw ziekte? Wat is jouw emotionele weerstand en hoe kun je deze loslaten?

 

Wat zijn de herkenbare symptomen van Lyme?

symptomen lyme tekenbeet_ gezondheidsdetective_ franklandsman.nl

De ziekte van Lyme kan vele symptomen geven die erniet altijd in verband worden gebracht: moe, rode uitslag op de huid, koorts, gewrichtspijnen, zenuwpijnen, hersenvliesontsteking, algemene ontstekingen, psychische uitputting.

Hoe verwijder je een teek?

Zorg ervoor dat de teek snel verwijderd wordt: met een tekenpincet en nagellak remover, tea tree olie of komijnolie. Komijn (cumin) olie kun je ook preventief op je huid smeren als je het bos ingaat. Zet het pincet net achter de kop, zo dicht mogelijk tegen de huid. Knijp het pincet stevig vast en trek het er rechtop uit. Het beste is te verwijderen, voordat er een rode kring verschijnt om de tekenbeet.

Teek: bacterie, virus, parasiet

Rode Kring_lyme_gezondheidsdetective_franklandsman.nl

Ziekte van Lyme werd het eerst opgemerkt in de Verenigde Staten in het dorpje Old Lyme, in 1975. De biologische wapen industrie had een nieuw soort bacterie ontwikkelt dat via besmetting van vogels zich verspreide over het vaste land. De ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie die Borrelia heet en die blijkt heel intelligent te zijn. Het is alsof hij als een mens denkt en de winters kan overleven. Deze bacterie heeft veel erfelijkheidsmateriaal waardoor  hij kan voorkomen als bacterie, virus of parasiet. Vaak is het eerste symptoom een rode kring rond de beet van de teek, maar daarna kan het beestje een heleboel andere ziektebeelden nabootsen en kunnen de symptomen van de hak op de tak springen in zijn ziektebeeld expressie. De ziekte van Lyme wordt geïdentificeerd door een bloedtest op anti-lichamen en de PCR test.

Hoe wordt de ziekte van Lyme behandelt?
De huisarts schrijft vaak een antibiotica kuur voor, echter dat pakt alleen de bacteriële vorm, je blijft moe. Het is goed om 30 dagen een paracid-kuur te doen van het merk Metagenics. De gezondheidsdetective verzorgt aanvullend een op-maat-gemaakt middel dat op jouw lichaam is afgestemd, om je lichaam een grote schoonmaak te geven en het virus uit het systeem te verwijderen. Verder is het belangrijk dat de communicatie van jouw immuunsysteem ondersteunt wordt door essentiele suikers (niet te verwarren met het zoetmiddel dat suiker heet). Hierdoor heeft het Lyme virus geen kans om zich in jouw cellen in te kapselen.

 

Stappenplan naar je optimale gezondheid

Om een goed stappenplan te kunnen maken heb ik meer informatie van je nodig, zodat we samen alle factoren in balans kunnen brengen.

  • Tijdens de  Gezondheid-APK.  analyseer ik je gehele systeem waaruit duidelijk wordt wat precies de behoefte van je lichaam is, welke vervuilingen er zijn en wat je nodig hebt om in balans te komen.
  • Samen zetten we een haalbaar coachingstraject uit, afgestemd op jouw leven.

 

foto gezondheidsdetective frankGezondheidsdetective Frank

Het is mijn wens om het leven te verrijken van een ieder die zijn gezondheid wil verbeteren of op een dood spoor is gekomen in de gezondheidswereld. Ruim 25 jaar ben ik als therapeut op speurtocht naar de kern van gezond zijn. Door de jaren heen heb ik een  probleemoplossende methode ontwikkeld die het lichaam effectief ondersteunt bij het zelfregulerend vermogen en waarmee ik vele mensen heb mogen helpen. Graag deel ik mijn expertise bij het vinden van de oplossing voor jouw situatie.

 

Vraag het de gezondheidsdetectiveStel jouw vraag aan de Gezondheidsdetective

Ga naar  onze Facebook pagina en post jouw vraag. Zo kun jij en kunnen anderen profiteren. Laat me weten welke onderwerpen of thema’s over gezondheid je graag behandeld wilt zien. Om u te begeleiden op uw weg naar een optimale gezondheid, heb ik uw hulp nodig.

 

 

Afbeelding caduceus gezondheidsdetectiveWaarom deze gezondheid blog?

De bedoeling van mijn blogs is om je te informeren over de stappen die je kunt nemen in de richting van een gebalanceerde individuele gezondheid. Door stap voor stap de keuzes in jouw levensstijl aan te passen aan de werkelijke behoefte van jouw systeem. Hierdoor worden vage lichamelijke klachten steeds meer concreet, waardoor ze met positief resultaat behandeld kunnen worden.

Vindt u deze informatie waardevol?

doel van electroacupunctuur - franklandsman naturgeneeskunde

  1. Deel deze blog
  2. Bezoek me op FacebookLinked-inTwitter.
  3. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (rechtsboven aan deze pagina) en blijf automatisch op de hoogte.

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Tags: , , , ,

Comments are closed.

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!