Last van stress? 10 tips!

Waarom blijf ik moe en heb ik stress als ik gezond leef?

Ik eet gezond, ik beweeg genoeg, ik heb leuke werk en een fijne sociale omgeving; ik weet het niet? Tja, gezonde stress kan lekker zijn, echter stress sluipt erin voordat je het beseft.

 

Stress Moe Bloedsuiker Gezondheidsdetective Frank Landsman

Waar komt dan die stress vandaan en wat kan ik er aan doen? 

Als mens wil je passen in je omgeving, waardoor je vaak meer concessies doet dan je lief is. Dit geeft verhoogde spanning in je lichaam, geest, emoties en ziel. Het werk of de omgeving vragen veel van je en goed voor jezelf zorgen kan er wel eens bij in schieten.

De symptomen worden vaak afgedaan met: “Joh, stel je toch niet zo aan, het zit gewoon tussen je oren!”  Nee, er is veel meer aan de hand! Er spelen diverse factoren mee, waarvan één van de belangrijkste voeding is!

Stress, voeding en de bloedsuikerspiegel

Gezondheidsdetective-tips om stress te verminderen-fruitHet is belangrijk om te weten hoe je gezond kunt eten (met voldoende voedingswaarde) als je last hebt van stress of moe blijft. Stress verhoogt de bloedsuikerspiegel via de bijnieren. Daardoor ontstaat er een constante insuline productie en deze in het bloed opgewekte suikers moeten ook weer verwerkt worden.

Door voeding te eten die niet is afgestemd op de werkelijke behoefte van je lichaam, krijg je last van schommelingen in de bloedsuikerspiegel.  Vaak gaat dit gepaard met schommelingen in je energie niveau; energie dips of een opgejaagd gevoel zoals stress.

Waarom heb ik dan een constant gevoel van honger? 

Vroeger zouden ze zeggen: “Je hebt vast een lintworm!”. De voedingswaarde van onze voeding is in de wetgeving strategisch weg gereguleerd sinds 1951 en eigenlijk worden we uitgehongerd door de lege ongezonde suiker die wij constant consumeren in voorgefabriceerde producten.

Lees de kleine letters op de verpakking en je zult verbaast staan waar allemaal suiker in zit of fructose, glucose of dextrose die hetzelfde effect hebben. Op lange termijn kan moeheid een gevolg zijn of resulteren in obesitas, overspannenheid, diabetes en burn out.

 

10 TIPS voor het verminderen van Stress:

Gezondheidsdetective-10 tips om stress te verminderen

 1. Kies voeding die is afgestemd op de behoefte van jouw lichaam
 2. Sport regelmatig, beweeg minimaal een uur per dag
 3. Ga regelmatig de natuur in
 4. Leer ontspanningstechnieken zoals ademhaling
 5. Verzadig je voedsel met omega-3 en suiker als bouwstof
 6. Luister naar je gevoel en respecteer je grenzen (volg een workshop over emoties)
 7. Luister naar rustgevende muziek
 8. Doe aan Yoga, meditatie of mindfulness
 9. Elimineer zo veel mogelijk electro magnetische straling in je omgeving
 10. Kies werk dat je leuk vind: rede van bestaan.

 

Stappenplan naar je optimale gezondheid

Om een goed stappenplan te kunnen maken heb ik meer informatie van je nodig, zodat we samen alle factoren in balans kunnen brengen.

 1. Tijdens de Gezondheids-APK analyseer ik je gehele systeem waaruit duidelijk wordt wat precies de behoefte van je lichaam is, welke vervuilingen er zijn en wat je nodig hebt om in balans te komen.
 2. Samen zetten we een haalbaar coachingstraject uit, afgestemd op jouw leven.

 

Frank Landsman, Electroacupunctuur

Over Gezondheidsdetective Frank

Het is mijn wens om het leven te verrijken van een ieder die zijn gezondheid wil verbeteren of op een dood spoor zijn gekomen in de gezondheidswereld. Ruim 25 jaar ben ik als therapeut op speurtocht naar de kern van gezond zijn. Door  de jaren heen heb ik een probleemoplossende methode ontwikkeld die het lichaam effectief ondersteunt bij het zelfregulerend vermogen en waarmee ik vele mensen heb mogen helpen. Graag deel ik mijn expertise bij het vinden van de oplossing voor jouw situatie.

 

 

Vraag het de gezondheidsdetectiveStel jouw vraag aan de Gezondheidsdetective

Ga naar  onze Facebook pagina en post jouw vraag. Zo kun jij en kunnen anderen profiteren. Laat me weten welke onderwerpen of thema’s over gezondheid je graag behandeld wilt zien. Om u te begeleiden op uw weg naar een optimale gezondheid, heb ik uw hulp nodig.

 

 

Afbeelding caduceus gezondheidsdetectiveWaarom deze gezondheid blog?

De bedoeling van mijn blogs is om je te informeren over de stappen die je kunt nemen in de richting van een gebalanceerde individuele gezondheid. Door stap voor stap de keuzes in jouw levensstijl aan te passen aan de werkelijke behoefte van jouw systeem. Hierdoor worden vage lichamelijke klachten steeds meer concreet, waardoor ze met positief resultaat behandeld kunnen worden.

Vindt u deze informatie waardevol?

doel van electroacupunctuur - franklandsman naturgeneeskunde

 1. Deel deze blog
 2. Bezoek me op FacebookLinked-inTwitter.
 3. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (rechtsboven aan deze pagina) en blijf automatisch op de hoogte.

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!