Afvallen en jodium - Gezondheidsdetective Frank Landsman

 

Hoe kan ik het beste afvallen met langdurig resultaat?

We hebben allemaal gehoord dat de enige manier om af te vallen is: minder calorieën gebruiken, maar minder calorieën eten werkt niet. Het is namelijk een feit dat wij niet zomaar zwaarder worden door ons te overeten of afvallen door ondervoeding. Er zijn heel wat mensen die dagelijks veel eten en niet zwaarder worden, terwijl er ook mensen zijn die weinig eten en toch dikker worden.

Velen die willen afvallen lopen rond met de vragen:

“Hoe zou het voelen als ik  een lichaam heb waarmee ik gelukkig ben en waarin ik bewonderd wordt?”

 

 

Afvallen werkt omgekeerd: Gewicht verliezen is vet vasthouden!

Studies hebben uitgewezen dat hoe meer gewicht wij trachten te verliezen in een poging om af te vallen, des te meer het lichaam zijn opgeslagen vet zal vasthouden. Doordat we het lichaam op dieet zetten ‘dacht’ het lichaam (DNA conditionering) dat wij het wilden uithongeren. In de praktijk betekent dit dat het lichaam eerst z’n eigen spiermassa opeet en pas als laatste zal het zijn eigen vetreserves aanspreken.

 

Afvallen door het lichaam optimaal te voeden

We moeten ons realiseren dat onze eerste prioriteit onze gezondheid is, juist tijdens het afvallen. Ons lichaam schreeuwt om goede voeding echter wij geven niet dat wat het in essentie nodig heeft. Wij hebben overgewicht en we zijn ondervoed omdat we het ‘vulmiddel’ eten dat door de Warenwet ‘voedsel’ genoemd wordt. Wij moeten niet in dieet en calorieën denken maar in woorden als voeden en optimale gezondheid; ‘Gezondheid maakt slanke lichamen en niet andersom.”

 

Hoe kunnen we dan wel afvallen?

Er is maar één dieet waarmee je blijvend kunt afvallen en dat is het dieet waarbij je de basaal stofwisseling verhoogd, de Insuline prikkel en de Stress prikkel elimineert en de confrontatie = eerlijkheid met je emoties aangaat. Waarom? Omdat insuline en stress de bloedsuikerspiegel verhoogd en daarmee de vetopslag stimuleert.

 

Jodium als onderdeel van het antwoord op succesvol afvallen

De functie van jodium en essentiële suikers (zie blog) is van belang gebleken bij het afvallen. Wereldwijd is er een pandemische jodium tekort bij mensen. Een derde van de wereldpopulatie leeft op een jodium arme voedingsbodem en hebben zichtbaar verschijnselen van een jodium tekort.
Vanuit een groter lichamelijk perspectief is het belangrijk te realiseren dat de schildklier maar een van de vele organen is die jodium nodig heeft. Andere klier-orgaan systemen die jodium opnemen naast de schildklier, zijn de borsten, de huid en de hormonale receptoren.

 

Belangrijk. Laat je adviseren over de juiste inname

Voor een gebalanceerde inname adviseer ik een persoonlijke doormeting en advies op maat. Ieder lichaam is anders en iedere gezondheidssituatie is uniek.

Voor een persoonlijk advies kunt u me bellen op 06-51251091.

Gezondheidsdetective Frank Landsman | www.franklandsman.nl

 

Vindt u deze informatie waardevol?

  1. Deel deze blog  via Facebook, Google+, Linked-in en Twitter.
  2. Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Heeft u vragen?

Stel uw vraag in het reactieformulier hieronder op deze pagina.  Door uw vraag online te stellen kunnen ook anderen profiteren.

De bedoeling van mijn blogs is om u te informeren over de stappen die u kunt nemen in de richting van een gebalanceerde individuele gezondheid.

 

 

***
DISCLAIMER: Als gezondheidsdetective ondersteun ik levensstijl veranderingen op een holistische manier om klanten te helpen hun leven positief te veranderen. Als Gezondheid & Wellness Coach behandel, verzacht of genees ik geen ziekten. Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts.

Copyright afbeelding

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.