Essentiële suikers onmisbaar voor gezondheid

Ontbrekende schakel in onze voeding

Essentiële suikers zijn bouwstoffen van alle organismen. De term ‘essentieel’ houdt in dat ze in de voeding aanwezig moeten zijn; het lichaam kan deze niet of nauwelijks zelf aanmaken. Let op: suikers zijn niet te verwarren met de consumptie suiker die wij in de volksmond kennen als suiker. Kristal suiker is een brandstof en schadelijk voor het lichaam.

Deze essentiële suikers zijn onmisbaar en positief voor onze gezondheid. In onze huidige voeding zijn er helaas maar twee essentiële suikers in overmaat aanwezig. Vandaar dat we spreken van de ontbrekende schakel in onze voeding. We komen dus veel ‘goede’ suikers tekort, met verstrekkende gevolgen voor onze gezondheid. Aanvullen via een voedingssupplement is dan het antwoord.

Afbeelding cel communicatie

Verbetering communicatie van de cellen

Van de 200 bouwstof suikers kunnen we er 8 als ‘essentieel’ bestempelen; Glucose, Galactose, Fucose, Mannose, Glucosamine, Galactosamine, Neuraminezuur, Xylose, Arabinogalactan. Ze vormen als het ware de sleutels in de communicatie tussen al onze cellen. Hierdoor is het dus mogelijk dat informatie wordt overgedragen van de ene cel op een andere.

Nieuwe wetenschap

Essentiële suikers zijn geen geneesmiddel, maar ze vallen wel onder de wetenschap Glycobiologie, die zich bezighoudt met de structuur, de aanmaak en biologie van suikerketens en het is een zeer jonge, veelbelovende wetenschap. De Glycobiologie zal naar verwachting de medische wetenschap de komende 10 tot 15 jaar gaan beïnvloeden en veranderen.

Hoe werken essentiële suikers?

Deze suikers vormen oa. verbindingen met eiwitten en ze vormen de basis van ons DNA en RNA blauwdruk. We noemen ze dan glycoproteïnen. Afhankelijk van het type suiker dat wordt gebonden, wordt gesproken van een ribonucleotide (de suiker is ribose) of van een deoxyribonucleotide (de suiker is deoxyribose). Deze laatste vormen de ruggengraat van het DNA en RNA. Ook zitten deze suikers als een soort antennes op de buitenkant van onze cellen en zorgen voor onderlinge celcommunicatie. Op deze manier ‘praat’ en herkent een cel een andere cel en kan dan zijn boodschap afgeven. Deze suikermoleculen sturen een groot aantal (vrijwel alle) lichaamsprocessen aan.

Notitie over witte suiker

De giftige witte consumptie suiker is een brandstof. Deze bestaat uit: Glucose en Fructose. Giftig omdat het de lever te zwaar belast wordt en omdat suiker een constante insuline prikkel geeft, zodat het lichaam voortdurend in en schrik-en-vlucht reactie verkeerd. Het gevolg is dat het lichaam degenereert en vatbaar is om ziek te worden. Alle light producten bevatten geen Glucose (suiker), maar wel Fructose die gewonnen wordt uit maïs en een veel hogere calorie waarde heeft. Zie ook het filmpje ‘Waarom je geen suiker wil eten’.

Voedingssupplement met alle essentiële suikers

Het voedingssupplement waarin alle essentiële suikers verwerkt zijn, is gepatenteerd na jaren lang wetenschappelijk onderzoek en testen. Het is te verkrijgen via mij of via Cathleen Beerkens van Health and Healing. Zij organiseert ook lezingen over de glycobiologie.

Meer informatie over essentiële suikers en de tekorten in onze voeding vind je op essentiele-suikers.nl.

Referentie: Symposium Clinical Glycobiology Longevity EdTM Sept 22-23-2012 Amsterdam, Arts Therapeut Apotheker 13e jaargang nummer 1-2012.

 

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

3 Responses to Essentiële suikers onmisbaar voor gezondheid

  1. Corrie Walravens on 7 april 2013 at 16:19

    Frank kan ik hier ook testbuisjes van krijgen. Lieve groet
    Corrie

  2. […] Zie ook mijn artikel over essentiele suikers. […]

  3. Frank on 3 juni 2013 at 14:02

    Ja, maar eerst de lezing zien. Groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!